De grootste producenten van zonne-energie: Duitsland en wereldwijd (2022)

De keuze van de juiste zonnepanelen is cruciaal voor de prestaties van het fotovoltaïsche systeem. Dit geldt ook voor duurzaamheid en kwaliteit. Om de kracht van zonne-energie ten volle te benutten, is het daarom belangrijk om zonnecellen te gebruiken van fabrikanten met topkwaliteit.

In ons artikel vindt u bekende fabrikanten van zonnepanelen uit Duitsland en China en internationale fabrikanten van zonnepanelen.



En dit is wat je te wachten staat:

Vergelijk nu fotovoltaïsche aanbiedingen en bespaar 30%!



Neem 60 seconden de tijd en vul een kort formulier in. Wij brengen u in contact met maximaal vijf geverifieerde gespecialiseerde bedrijven uit uw regio. De vergelijking is gratis en vrijblijvend voor u.

Grafische aanbiedingen

Wij hebben al veel (maar niet alle) fabrikanten van zonnepanelen en zonnecellen die in dit artikel aan bod komen, getest en vergeleken. In de onderstaande tabel worden de resultaten vergeleken. Lees voor gedetailleerde informatie onze test en vergelijking van zonnepanelen.

Duitse zonnefabrikanten

Zonnepaneelfabrikanten uit Duitsland gebruiken grotendeels hoogwaardige systeemcomponenten. De term “Made in Germany” verwijst echter naar verwijst gewoonlijk alleen naar de plaats van vervaardiging. Veel onderdelen komen van leveranciers uit de hele wereld. Met name de kern van elk zonnepaneel, de zonnecel, is overwegend geïmporteerd uit China. Dit leidt tot een grote afhankelijkheid van het dichtstbevolkte land in Oost-Azië (alleen het recente verleden heeft aangetoond waartoe dit kan leiden).

Laten we de afzonderlijke fabrikanten van zonnepanelen uit Duitsland eens nader bekijken.

1. solarwatt

Solarwatt is een Duitse fabrikant van PV-modules, voornamelijk gebaseerd op woningen en kleine bedrijven kan worden geïnstalleerd. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en is nu een toonaangevende leverancier van fotovoltaïsche systemen met meer dan 500 werknemers. De prijzen zijn wat hoger, maar de kwaliteit is navenant goed en robuust. De focus van Solarwatt en tegelijkertijd de “specialiteit” van het bedrijf zijn glas-glas modules. In onze test en vergelijking staan de zonnepanelen van Solarwatt bovenaan.

Solarwatt zonnepanelen rating

Uitstekende kwaliteit tegen luxe prijzen. Solarwatt biedt waarschijnlijk de meest resistente PV-modules ter wereld.

DNV Top Performer

-> naar de gedetailleerde test van de PV-modules van Solarwatt

Het bedrijf biedt echter niet alleen zonnepanelen aan, maar verkoopt complete systemen. Dit betekent dat u alle systeemcomponenten van uw PV-systeem van een fotovoltaïsche fabrikant krijgt. Dit omvat de omvormer, elektriciteitsopslag en ook een energiebeheersysteem.

2. AXITEC

AXITEC GmbH werd opgericht in 2004 en heeft het hoofdkantoor in Böblingen. Tot 2010 werden AXITEC-zonnepanelen uitsluitend in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Vanaf 2010 is de productie verplaatst naar Oost-Europa en wordt zij op de markt gebracht onder het label “Gemaakt in Europa verkocht. In 2011 werden verdere productiefaciliteiten toegevoegd in China en Taiwan.

AXITEC is een wereldspeler en is al jaren een van de beste kwaliteitsproducenten van zonne-energie. Het bedrijf is gespecialiseerd in monokristallijne en polykristallijne PV-modules. De AXIpower serie is een allrounder voor kleinere systemen met hoge prestaties tegen realistische prijzen. De AXIpremium serie biedt monokristallijne hoogwaardige modules en AXIblackpremium biedt esthetische zwarte hoogwaardige modules.

3. QCELLS

Het bedrijf Q CELLS werd in 1999 in Duitsland opgericht. In 2012 werd het overgenomen door de Koreaanse groep Hanwha die de productie- en ontwikkelingsfaciliteiten overnam. Q CELLS heeft meer dan 8.500 werknemers en is een van de grootste fabrikanten van PV-modules ter wereld.

Q CELLS biedt solide zonnepanelen die kunnen concurreren met goedkope Chinese prijzen. Met de “+” serie biedt Q CELLS ook high-end panelen en garandeert een levensduur van minstens 25 jaar.

Q CELLS beoordeling

Q CELLS is een goede keuze. Het zijn solide zonnepanelen tegen redelijke prijzen zonder duidelijke zwakke punten.

Bloomberg Tier 1
DNV Top Performer

-> naar de gedetailleerde test van de PV modules van Q CELLS

4. Viessmann

Viessmann is een familiebedrijf met meer dan 13.000 werknemers. Het werd oorspronkelijk opgericht als leverancier van verwarming. In de loop der jaren hebben zijn oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie heeft zich gevestigd als full-service dienstverlenerdie zich richt op het gebruik van duurzame energie.

Viessmann biedt de Solarpanel Vitovolt 300 voor vrijstaande huizen en appartementsgebouwen. Hij produceert hoge outputwaarden en is van goede kwaliteit. Bij Viessmann kunt u terecht voor het complete pakket van zonnesysteem tot verwarmingssysteem en ventilatie. Het is ook mogelijk om een zonnesysteem te huren met het elektriciteitsprogramma van Viessmann.

5. AxSun

AxSun Solar produceert sinds 2004 zonnepanelen in Zuid-Duitsland. Met een productiecapaciteit van 50 megawatt AxSun is zeker niet een van de grootste fotovoltaïsche producenten. Maar de modules zijn volledig in Duitsland vervaardigd. We weten echter niet of alle onderdelen ook in Duitsland worden geproduceerd – inclusief de zonnecellen. Bijzonder is ook dat AxSun de modules niet steekproefsgewijs controleert, maar stuk voor stuk.

AxSun biedt standaard monokristallijne modules, gekleurde modules, volledig zwarte modules en modules voor beschermde gebouwen. De modules hebben goede prestaties. De levensduur is lang en zowel de prestaties als de productgarantie zijn 25 jaar – een zeer goede waarde!

6. Heckert Solar

Heckert Solar is een bedrijf opgericht in 2001. Het produceert hoogwaardige zonnepanelen met een verhoogde output en de bijbehorende componenten. Ook Heckert vervaardigt zijn producten uitsluitend in Duitsland en heeft daarvoor meer dan 200 werknemers op twee productielocaties. Het bedrijf heeft de EuPD Research “Topmerk PV“Seal won.

Heckert biedt monokristallijne zonnepanelen met hoog vermogen als standaard, halfcel en volledig zwart. De modules hebben een uitstekende Prestaties bij weinig licht. Het product garandeert van 11 jaar met een premieverlenging tot 20 jaar is relatief kort. De prestatiegarantie tot 90% van het vermogen in 10 jaar is ook vergelijkbaar met Chinese PV-modules.

Lees ook:   warmtepomp installateur in Maarkedal

7. Meyer Burger

Het bedrijf Meyer Burger komt eigenlijk uit Zwitserland. Waarom staat het dan in deze lijst? Welnu, het heeft twee grote productiefaciliteiten in Bitterfeld-Wolfen (zonnecellen) en Freiberg (zonnemodules). Bovendien is het, voor zover wij weten, de enige zonnefabrikant die in Duitsland produceert, die zijn eigen zonnecellen produceert en importeert ze niet. Achter het “Made in Germany” staan dus echt onderdelen die in dit land zijn geproduceerd. Dat is prijzenswaardig!

De zonnepanelen van Meyer Burger behoren tot de beste op de markt, hoewel ze niet helemaal goedkoop zijn (kwaliteit heeft zijn prijs).

Meyer Burger beoordeling

De zonnepanelen van Meyer Burger overtuigen over de hele linie en behoren ongetwijfeld tot de beste op de markt, zoals onze

-Ga naar de gedetailleerde test van Meyer Burger’s PV modules.

Chinese fabrikanten van PV-modules

China is aantoonbaar de grootste producent van PV-modules ter wereld. Chinese zonnepanelen zijn meestal rotsvast en goedkope. Wij hebben enkele van de beste fabrikanten uit het Verre Oosten voor u op een rijtje gezet.

Het feit dat veel Chinese fabrikanten dezelfde grondstoffen gebruiken voor de productie van hun zonnepanelen is nogal lastig. Polysilicium uit de regio Xinjiang gebruik. Daar worden volgens de media Oeigoeren gedwongen tot dwangarbeid in de industrie. Veel Chinese bedrijven beweren te vertrouwen op silicium uit dit regio. Het is echter niet mogelijk na te gaan in hoeverre deze verklaringen van de ondernemingen werkelijk waar zijn.

1. JA Solar

JA Solar is een van de grootste fabrikanten van zonne-energie in China. Het bedrijf werd in 2005 in Shanghai opgericht en heeft vandaag de dag bijna 30.000 werknemers. De kernactiviteit van de onderneming is het onderzoek naar en de productie van zonnecellen en zonnemodules. JA Solar biedt monokristallijn en polykristallijn halve cellen en standaard zonnepanelen.

De PV-panelen van het bedrijf bieden een zeer goede kwaliteit tegen redelijke prijzen. Ze zijn wereldwijd verkrijgbaar. In Duitsland heeft JA Solar zelfs een filiaal in München. Het grootste nadeel van JA Solar PV modules is de lage garantie van slechts 12 jaar.

JA Solar Modules: Voordelen en nadelen

Voordelen:

  • Breed scala
  • Zeer goede prijs-prestatieverhouding
  • Goede PVEL-testresultaten

Nadelen:

  • 12 jaar productgarantie iets te kort

-> naar de gedetailleerde test van de PV-modules van Ja Solar

2. LONGi Solar

LONGi is de wereldleider op het gebied van de productie van monokristallijne zonnemodules gaat. LONGi werd opgericht in 2000 en produceerde aanvankelijk siliciumwafers. Sinds 2007 produceert zij onder de naam LONGi Solar ook volledige PV-modules. Vandaag stelt LONGi wereldwijd meer dan 20.000 mensen tewerk.

LONGi produceert alleen monokristallijne zonnepanelen, maar in alle variaties. De zonnepanelen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hun prestaties komen naar voren in internationale tests. De garantie van de fabrikant is hier echter ook beperkt tot 10 jaar.

LONGi Solar Waardering

LONGi vervaardigt goedkope monokristallijne modules met een zeer goede prijs-prestatieverhouding.

Bloomberg Tier 1
DNV Top Performer

-> naar de gedetailleerde test van de PV-modules van LONGi Solar

3. ZNShine

ZNShine Solar is sinds 1988 gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van zonnepanelen. Het bedrijf heeft meer dan 1.200 werknemers en een Duitse dochteronderneming in Frankfurt. ZNShine heeft een wereldwijd patent op zijn unieke grafeencoating. Dit zorgt voor een langere levensduur van de modules.

ZNShine is gespecialiseerd in monokristallijne glas-glas modules. De modules hebben zeer goede prestaties en zijn robuust tegen milieu-invloeden. Met hun prestatiegarantie van 30 jaar liggen ze ver boven de Chinese norm van 10 jaar.

4. Trina Solar

Trina Solar is een Chinees bedrijf met 14.000 werknemers in de provincie Jiangsu en heeft 21 andere vestigingen wereldwijd. Het werd opgericht in 1997 en heeft sindsdien 18 efficiëntierecords bereikt voor verschillende celtypes. Trina Solar biedt naast residentiële zonne-energieoplossingen ook grootschalige commerciële projecten aan. Het bedrijf legt grote nadruk op de verdere ontwikkeling van zijn producten en biedt ook moderne volledig zwarte zonnepanelen an.

Het productassortiment van Trina Solar is zeer breed. Het belangrijkste product zijn hun kristallijne zonnecellen als standaard of Halfcelmodules. De kwaliteit en de prestaties van de modules zijn goed. De garantie is met 10 jaar echter vrij kort voor de Europese norm.

Trina Solar Module Beoordeling

Trina is een zeer goede optie als u op zoek bent naar goedkope PV-modules met goede prestaties.

Bloomberg Tier 1

-> naar de gedetailleerde test van de PV-modules van Trina Solar

5. JinkoSolar

JinkoSolar werd in 2006 in Shanghai opgericht en heeft vandaag de dag iets minder dan 25.000 werknemers. Het bedrijf heeft zich toegelegd op de productie van zeer goedkope zonnemodules. In 2015, Jinko een samenwerkingsovereenkomst met de Amerikaanse micro-omvormerfabrikant Enphase Energy. Sindsdien zijn de producten van beide ondernemingen als bundel verkrijgbaar.

De modules van Jinko hebben een goede kwaliteit tegen redelijke prijzen. De productgarantie in Duitsland varieert van 12 tot 15 jaar. Jinko wint ook al enkele jaren… Prijzen in betrouwbaarheidstests. De modules presteren bijzonder goed op het gebied van temperatuurbestendigheid.

6. serafijnen

Seraphim Energy is een bedrijf dat in 2011 is opgericht, en tussen 1.000 tot 5.000 werknemers in dienst zijn. De onderneming heeft geen vestiging in Duitsland. Hoewel het een jong bedrijf is, heeft Seraphim al veel bereikt. Volgens BNEF wordt het topfabrikant van Tier 1 PV-modules.

De modules van Seraphim zijn monokristallijn en polykristallijn. Zij behalen een rendement van meer dan 21%. Naast standaardmodules produceert Seraphim ook bifacial modules, die ook de indirect licht voor energieopwekking gebruik. Seraphim biedt sinds beg de nieuwe S5-serie aan. Dit maakt gebruik van de PERC-technologie om de efficiëntie te verhogen.

Lees ook:   Deur inbouwen in gipskartonnen scheidingswand

7. astronergie

Astronergy, ook bekend als Chint Solar, werd opgericht in 2006 en is eigendom van de moedermaatschappij CHINT. Astronergy heeft een vestiging in Berlijn en exploiteert een productiefaciliteit in Frankfurt. De producten worden verkocht via groothandelaren. Wereldwijd heeft Astroenergy meer dan 3.000 werknemers. 300 van hen werken in het filiaal in Berlijn.

Astroenergy biedt drie verschillende monokristallijne en polykristallijne modules aan. Ze zijn allemaal geslaagd de TÜV Rheinland test met vlag en wimpel. Er is ook een Full Black-variant van de monokristallijne modules beschikbaar. De fabrieksgarantie voor de modules is 12 jaar. De prestatiegarantie tot 90% van het modulevermogen bedraagt slechts 10 jaar. Andere module fabrikanten verliezen minder vermogen in deze tijd.

Vergelijk nu fotovoltaïsche aanbiedingen en bespaar 30%!

Neem 60 seconden de tijd en vul een kort formulier in. Wij brengen u in contact met maximaal vijf geverifieerde gespecialiseerde bedrijven uit uw regio. De vergelijking is gratis en vrijblijvend voor u.

Grafische aanbiedingen

8 BYD

BYD (Build Your Dreams) is een Chinees conglomeraat. Het is ’s werelds grootste producent van batterijen voor mobiele telefoons. De groep werd opgericht 1995 met hoofdkantoor in Shenzhen. Het aantal werknemers bedraagt vandaag meer dan 220.000. Sinds 2010 is BYD ook actief in milieutechnologie, met zonnepanelen en systemen voor de opslag van elektriciteit.

Naast verschillende systemen voor elektriciteitsopslag biedt BYD ook zeven verschillende monokristallijne zonnemodules aanbod. De prestaties van de modules zijn goed en de prijzen zijn relatief laag. De productgarantie bedraagt 12 jaar en de prestatiegarantie 25 tot 30 jaar.

9. Sunport

Sunport Power Group werd pas in 2012 in China opgericht. Zij richten zich alleen op de productie van zonnecellen en zonnemodules. Ze gebruiken de MWT (metal wrap through) technologie. Dit geeft de zonnecellen een efficiëntievoordeel bij gelijkblijvende fabricagekosten. Zij zijn ’s werelds grootste fabrikant met dit type.

Sunport heeft een Volledig zwarte serie gemaakt van monokristallijne zonnepanelen. De prestaties van de PV-modules zijn zeer goed. Sunpower biedt ook 30 jaar garantie op modules met enkel glas.

10e GCL systeemintegratie

Het Chinese bedrijf GCL werd opgericht in 2003 en is een dochteronderneming van het Chinese Golden Concord Group (GCL). Het hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong. Het bedrijf richt zich op de productie van klimaatneutrale energie. Met een marktaandeel van 4,7% en meer dan 1.500 medewerkers is GCL een van de grootste Chinese fabrikanten van zonnecellen.

GCL levert zonnepanelen aan klanten wereldwijd. Deze omvatten monokristallijne en bifaciale zonnepanelen. Het rendement van de modules bedraagt meer dan 21%. Dit is een zeer goede voorstelling.

11. Yingli Green Energy

Het bedrijf werd opgericht in 1998 Baoding en heeft momenteel 16.000 mensen in dienst. Toen het in 1998 werd opgericht, stond het aan de top van de wereldwijde fabrikanten van PV-modules. Vandaag heeft het bedrijf een productieaandeel van 2,5%. Het heeft dochterondernemingen over de hele wereld. Het Europese hoofdkantoor is sinds 2012 gevestigd in Zürich.

Yingli produceert monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen. De monokristallijne PANDA-serie en de polykristallijne YGE-serie zijn de belangrijkste producten van het bedrijf. De YGE-serie is verkrijgbaar in de vermogensklasse van 275 tot 345 Wp en behaalt een rendement van 17,7%. Dit is een zeer goede waarde voor polykristallijne modules. De monokristallijn PANDA serie bereikt een efficiëntie van maximaal 16,2%, wat zwak is. De prijzen liggen in het middensegment.

Internationale fabrikanten van zonnecellen

Naast China en Duitsland zijn er ook enkele grote internationale fabrikanten. Daartoe behoren de VS, Japan, Zuid-Korea, Canada en Noorwegen. Sommige produceren het silicium zelf, andere halen het uit Noorwegen, Duitsland of China.

1. LG, Zuid-Korea

LG werd in 1947 opgericht in Busan, Zuid-Korea, en is een van de grootste fabrikanten van zonnecellen en PV-modules. Over 83.000 mensen werken bij LG. Onlangs kondigde het conglomeraat echter op zijn website aan dat het uit de zonne-energiesector stapt. en zich te concentreren op andere producten. De zonnepanelen zullen nog enige tijd worden aangeboden en zullen in Duitsland nog enige tijd beschikbaar zijn, afhankelijk van beschikbaarheid en leveringen.

De prestaties en de kwaliteit van LG’s zonnepanelen zijn zeer goed. LG biedt daarom een 25 jaar productgarantie an. Naast PV-modules biedt LG ook opslagsystemen voor het optimaliseren van fotovoltaïsch eigenverbruik.

LG Solar Waardering

LG is het meest waardevolle merk onder de fabrikanten van PV-modules. Aanbevolen met een zuiver geweten – als je het je kunt veroorloven.

Bloomberg Tier 1
DNV Top Performer

-> naar de gedetailleerde test van de PV-modules van Trina Solar

2. SunPower Maxeon, VS

De SunPower Corporation is een groep bedrijven die 1985 werd opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Singapore. In 2020 is het bedrijf Maxeon ontstaan uit de SunPower groep, met hoofdkantoor in de VS. Maxeon ontwikkelt en produceert zonnepanelen onder het SunPower merk en het Maxeon merk met haar meer dan 5.000 werknemers.

Maxeon steekt veel werk in innovatieve technologieën en duurzaamheid. De prestaties en de kwaliteit van de zonnepanelen zijn zeer goed. Het bedrijf biedt daarom zelfs garanties tot 40 jaar voor haar producten.

SunPower Waardering

De PV-modules van de Amerikaanse fabrikant SunPower behoren ongetwijfeld tot de beste ter wereld.

Bloomberg Tier 1
DNV Top Performer

-> naar de gedetailleerde test van de PV-modules van SunPower

Lees ook:   10 originele ideeën om je zolder in te richten

3. REC, Noorwegen

REC Solar Holdings is een Noorse fabrikant van zonnepanelen en aanverwante componenten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Oslo. REC is opgericht in 1996 en heeft momenteel ongeveer 4.200 werknemers. Naast zonnecellen en zonnemodules is het bedrijf ook leider in de productie van silicium. Het silicium is ook wereldwijd verkocht en concurreert met de grote markt in China.

REC biedt 360 tot 430 watt monokristallijne hoogwaardige modules. De REC Alpha Pure module heeft dit jaar de inter Solar Award gewonnen, samen met twee modules van andere bedrijven.

4. Panasonic, Japan

Panasonic is een Japanse elektronica bedrijf gevestigd in Kadoma. Het bedrijf werd in 1918 opgericht onder de naam Matsushita Denki. Vandaag heet de groep Panasonic, heeft meer dan 270.000 werknemers en heeft verschillende dochterondernemingen. Panasonic’s geschiedenis met zonne-energie gaat terug tot 1975. In die tijd ontwikkelde het de eerste dunnefilmcel, die werd ingebouwd in zakrekenmachines.

In 2014 slaagde de groep erin de meest efficiënte zonnecel ter wereld te ontwikkelen, met een efficiëntie van 25,6%te ontwikkelen. De modules van Panasonic zijn dan ook van zeer goede kwaliteit en duurzaamheid. Dit komt ook tot uiting in de relatief hoge prijzen. Maar in ruil daarvoor is er ook een Productgarantie van 25 jaar en dat van een waardevol merk.

Panasonic Rating

Enkele van de beste en meest innovatieve modules van een van ’s werelds sterkste merken. Met Panasonic doe je weinig fout en veel goed.

DNV Top Performer

-> naar de gedetailleerde test van de PV-modules van Panasonic

5. Hyundai, Zuid-Korea

Het Hyundai bedrijf werd opgericht in jaar 1947 opgericht en in de Jaar 2002 na de dood van de oprichter Chung Ju-Yung was verdeeld in verschillende groepen bedrijven. Een van die bedrijven was Hyundai Heavy Industries, dat sinds 2004 ook zonnemodules produceert. Ook deze groep is in 2017 gesplitst en onderverdeeld in Hyundai Energie Oplossingen hernoemd. Dit bedrijf heeft meer dan 200 mensen in dienst.

Hyundai is een enorm merk met vele jaren ervaring. Daarom is het jammer dat de modules van Hyundai slechts in het goede segment zitten, maar niet uitstekend zijn.

Hyundai PV-modules Waardering

Hyundai mist helaas de sprong naar de premium klasse. De modules en de prijzen zijn goed, maar niet uitstekend.

Bloomberg Tier 1

-> naar de gedetailleerde test van de PV-modules van Hyundai

6. Canadian Solar, Canada

Canadian Solar is een van de grootste zonne-energiebedrijven ter wereld. Het was opgericht in 2001 en het hoofdkantoor van het bedrijf is in Guelph. Het bedrijf produceert wafers, zonnecellen, zonnemodules en zonnesystemen op maat. De productie is echter voornamelijk in China. Er werken ongeveer 10.000 mensen.

Canadian Solar heeft een van de grootste assortimenten PV-modules in de industrie. Canadian Solar richt zich op kristallijne zonnepanelen die zowel in particuliere als commerciële toepassingen kan worden gebruikt.

7. Winaico, Taiwan

Winaico is een dochteronderneming van de Halfgeleiderbedrijf Win Win Precision Technologie in Taiwan. In 2007 werd met Winaico de zonnedivisie opgericht. Sinds 2008 er is met de Winaico Duitsland GmbH heeft ook een filiaal in Duitsland. Naast Duitsland is Winaico actief in meer dan 15 Europese landen.

Dankzij zijn jarenlange ervaring in de halfgeleiderindustrie slaagt Winaico erin zonnepanelen te produceren met een goede prestatie om te produceren. De monokristallijne PV-modules met 60 zonnecellen hebben 330W en een rendement van 19,8%.

8. Sharp, Japan

Het elektronica bedrijf Sharp was in het jaar 1912 en was destijds beroemd om zijn mechanische vulpotlood “Ever Sharp”. In 1959 begon Sharp de Onderzoek naar halfgeleiders. Dit leidde tot de eerste radio met zonnecellen in 1969 en het gebruik van de technologie in de ruimtevaart in 1976. De zonnepanelen van Sharp zijn sinds 1994 op de Europese markt verkrijgbaar. De volgende personen werken voor het elektronicabedrijf meer dan 43.000 mensen.

Sharp’s portefeuille van zonnemodules bestaat vandaag uitsluitend uit monokristallijne Halfcelmodules. De modules hebben een hoog rendement van meer dan 20% en zijn van 365 Wp tot 540 Wp beschikbaar. Sharp biedt ook twee esthetische, volledig zwarte varianten. De vermogensgarantie is een volle 30 jaar. Hiermee staan de PV-modules van Sharp in onze top 20.

9. First Solar Inc, VS

Het bedrijf First Solar was 1999 in de Amerikaanse staat Arizona werd opgericht. Het is een toonaangevend bedrijf in de productie van dunnefilmcellen. First Solar werd bekend door zijn eerste recyclingprogramma voor zonnecellen ter wereld. Met een marktaandeel van 2,5% en ongeveer 5.000 werknemers is het een van ’s werelds grootste fabrikanten.

First Solar produceert twee verschillende elegante en zwarte dunnefilmmodules. Deze hebben een efficiëntie tot 18,6%. Dit is extreem hoog voor dunne-film modules. De modules worden eerder gebruikt in de commercieel gebruik toegepast. De productgarantie is echter slechts 10 jaar. De hoge prestaties zijn vergelijkbaar met die van kristallijne modules. De prijs is echter veel lager.

Het hangt niet alleen af van de fabrikant van de zonnepanelen

Een betrouwbare zonnefabrikant met goede producten is zeker belangrijk. Een uitstekend product levert je echter niets op, als het verkeerd geïnstalleerd is en werkt daarom niet goed. Een goed uitgevoerde installatie is daarom net zo belangrijk als de beste PV-modules.

Vertrouw niet op het toeval en vul het onderstaande formulier in hieronder. Wij brengen u in contact met maximaal vijf zonne-energiebedrijven uit uw regio. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot 30% op de kosten!