De kachel verwijderen – de stapsgewijze instructies

Kachel uitbreiding

Wil je een elektrisch fornuis uitbreiden, dan kun je de uitbreiding helemaal zelf overnemen. Want met de juiste instructies is dit voor doe-het-zelvers goed mogelijk. Als er een nieuwe kachel moet worden gemaakt of gewoon de beste tijd van de kachel voorbij is, moet je de oude kachel verwijderen. Hieronder laten we u zien hoe u de kachel professioneel en snel kunt verwijderen.

Breid de kachel stap voor stap uit

Als u een nieuwe kachel wilt installeren, moet u eerst de oude kachel verwijderen. Dit is bijvoorbeeld het geval als twee kookplaten niet werken en reparatie niet meer mogelijk is. Naast het juiste gereedschap, moet u ook de onderstaande stappen volgen om het oude fornuis snel en zonder problemen uit de keuken te verwijderen.





Materialen en gereedschappen

  • Mes
  • Schroevendraaier
  • Elektricien

De kachel loskoppelen

Allereerst moet u een elektricien inhuren. Want bij het uitzetten van een kachel moet je niet alle activiteiten zelf overnemen. Loskoppelen van de kachel is gevaarlijk. Want het is niet voldoende om simpelweg de stroom uit te schakelen. In plaats daarvan moet u eerst de kachel controleren op spanningsvrijheid. Alleen dan is het mogelijk om los te koppelen zonder leven en ledematen in gevaar te brengen. Wanneer de elektricien alles professioneel heeft gecontroleerd, verbreekt hij ook meteen de verbinding. Vervolgens kunt u zelf doorgaan met de volgende stappen.

Demonteer kookplaat

U moet ook de kookplaat demonteren. Eerst worden de verschillende beugels losgemaakt. Dit zijn meestal klemmen of andere bevestigingen. Na het losmaken moet de verzegeling worden verwijderd. Want de keramische kookplaat is eigenlijk altijd verzegeld. Helaas is het verwijderen van siliconen vaak tijdrovend. Hier is het raadzaam om het voorzichtig af te schrapen met een snijmes. Als de kachel toch wordt weggegooid, zijn krassen niet slecht. Anders moet u heel voorzichtig te werk gaan om de keramische kookplaat niet te beschadigen.

Lees ook:   Een houten paneel aan de muur bevestigen – zo werkt het

Haal de oven uit

Nu kunt u de oven verwijderen. Om dit te doen, draait u eerst de verschillende schroeven op de oven los. Afhankelijk van het model en de fabrikant zijn er verschillende schroeven. In principe is het echter voldoende om een paar schroeven los te maken om de oven eruit te trekken. In geval van twijfel is het de moeite waard om de gebruiksaanwijzing te bekijken om de exacte vereisten te bepalen.