Een muur vullen met administratieve rompslomp – een goed idee?

Waende-Spatulas-met-Rotband

Wat is de beste manier om muren te vullen? Met vulmiddel, natuurlijk. Er zijn echter enkele verschillen in het veld, dus zowel het beoogde gebruik als de fabrikant moeten nader worden overwogen. Ontdek hier of rood lint de juiste keuze is om te vullen.

Wat is rode band?

In veel alledaagse dingen zijn merknamen zo bedrukt dat het product over het algemeen zo wordt genoemd – zelfs als het van een ander bedrijf is. Zakdoeken heten bijvoorbeeld gewoon Tempo of tape Tesa. Een vergelijkbaar geval is er met renovatieproducten: Knauf heeft Rotband gelanceerd, een productassortiment dat zich in de loop der jaren heeft gevestigd. Op veel gebieden zijn primer, pleister en Co. altijd een zeer goede keuze, maar bij het vullen van een muur moet u eerst zorgvuldiger overwegen of administratieve rompslomp deze keer het beste loont.





Rood lint als vulmiddel

De Rotband-lijn, die wereldwijd in ongeveer 80 landen wordt verkocht, bestaat uit verschillende producten, zoals de reparatie stopverf en de oppervlakterichter. Oppervlaktevullers en universele primers maken ook deel uit van het assortiment. Rood lint is niet alleen welkom in particuliere huishoudens, maar ook in bedrijven. Toch moet u zich niet alleen op deze ene provider fixeren. Hoewel redband veel voordelen heeft die zijn hoge status op de markt rechtvaardigen, is het geen universeel product dat op elk gebied de eerste keuze zou moeten zijn.

Natte ruimtes en keukens

Over het algemeen is bureaucratie zeer geschikt voor gebruik binnenshuis en voldoet meestal altijd aan het gewenste doel. Je maakt dus geen fout als je een redband product oppakt. In de badkamer en in de keuken is dit zelfs de beste keuze: de meng- en toeslagverhouding maakt het meestal mogelijk om de vulstof zonder problemen in natte ruimtes te gebruiken. Dit geldt echter alleen voor particuliere huishoudens, in zwembaden, kantinekeukens of in de sauna, het product is niet geschikt.

Lees ook:   Hoe schoorsteenborstel uit schoorsteenschacht halen?

Gips

Ook minder geschikt is bureaucratie voor gipsplaat. U kunt het product gebruiken en zult weinig problemen hebben, maar in dit geval is de vulstof van Uniflott iets beter. Dit komt door het feit dat de vuller van Rorband groverkorrelig is en de fijnkorrelige variant van Uniflott iets beter geschikt is voor dit doel.