Aardbeien op de juiste manier koken – tips en trucs voor het inblikken

Aardbei kokend
Aardbeien kunnen worden ingekookt.

Als je aardbeien wilt bewaren, is het koken ervan zeker een van de beste werkwijzen. Omdat ingeblikt het genot van de vruchten lang bewaard blijft. Hier kunt u ontdekken welke methoden beschikbaar zijn voor het inblikken en hoe u dit het beste kunt doen!

Ten eerste, de basisregels van het samenvatten

Zodat het inblikken soepel werkt en u zelfs na maanden van het geconserveerde fruit kunt genieten, moet u bijzondere aandacht besteden aan netheid en hygiëne. Het is waar dat bacteriën worden gedood wanneer ze worden ingekookt. Het gekookte voedsel blijft echter alleen duurzaam als de potten vooraf zijn gesteriliseerd en er geen ziektekiemen in komen.

Reinig daarom alle keukenapparatuur, werkbladen en gereedschappen grondig voordat u ze inblikt. De volgende checklist helpt u bij verdere voorbereidende werkzaamheden:

  1. Spoel alle keukengerei warm af
  2. Vul de glazen met water, doe ze in een pan met water en kook het
  3. Voeg ook de schroefdoppen toe en kook ze bubbelig
  4. Laat rubberen ringen ook koken in water
  5. Mason potten worden ondersteboven gedroogd
  6. Deksels en rubberen ringen kun je het beste laten drogen op een schone theedoek

De volgende stap is de vrucht. Gebruik alleen intacte en volledig rijpe aardbeien om te koken. Was ze grondig in een kom. Knip ten slotte de groene kelkbladen af. Dan kunt u de goederen wegen en verder verwerken.

Aardbeien inblikken op het fornuis

Om te koken, vul je de aardbeien in de glazen. Los 300 gram suiker op in een liter water. Vul vervolgens het mengsel in de potten over de aardbeien, veeg de rand van het glas af en monteer de rubberen ring erop. Sluit nu de glazen met de bevestigingsbeugel en plaats ze in een pot water zodat het water de glazen voor driekwart bedekt.

Bevestig de bewaarthermometer aan de rand van de ketel en verwarm het water tot 75 graden Celsius. Na 25 minuten is het kookproces klaar. Laat de glazen nog een paar minuten in het water rusten. Ze komen dan uit de pot de lucht in, waar de rubberen ringen samentrekken. In de potten vormt zich een vacuüm en de aardbeien blijven enkele maanden stabiel in een donkere en koele ruimte.

Bewaar aardbeien in de oven

Als je geen ketel hebt om in te blikken, kun je de aardbeien ook in de oven bewaren. Leg de gevulde en gesloten potten op een bakplaat, die je vult met twee centimeter water. Laat de glazen ongeveer 25 minuten in de oven op 175 graden staan. Zet dan de oven uit en laat de glazen nog 30 minuten afkoelen.

></p> <span klasse=