De kweepeer – gezond fruit met veel waardevolle ingrediënten

Kweepeer fruit
Kweeperen zijn groot, wanneer rijpe sterke gele vruchten

Op het eerste gezicht worden kweeperen soms verward met grote ronde peren. De meeste kweepeervariëteiten mogen echter niet rauw worden gegeten. In het verleden werd de vrucht zeer gewaardeerd om zijn helende eigenschappen.

Veilige identificatiemerken

Zodat u de kweepeer niet rauw eet als een veronderstelde peer, moet u letten op de volgende identificatiemerken.



  • Zeer grote ronde vrucht
  • Het oppervlak van de kweepeer is enigszins fluweelachtig
  • Het vruchtvlees is erg hard



Toepassingsgebieden en actieve ingrediënten als remedies

Kweeperen bevatten tannines, emulsine en pectine. Deze ingrediënten bevorderen de genezing van vele kwalen. De kweepeer heeft een ontstekingsremmend, bloedvormend, diuretisch, slijmoplossend en verkoelend effect. Voor genezingsdoeleinden wordt de hele kweepeer inclusief bladeren en zaden gebruikt.

De ingrediënten van de vrucht staan bekend om gebruik tegen spijsverteringsproblemen, symptomen van verkoudheid, ontsteking van de huid, brandend maagzuur en slechte adem. Verder wordt de kweepeer gebruikt in de verloskunde, bijvoorbeeld tegen pijnlijke tepels en bij een baarmoederverzakking. De kweepeer zou ook helpen tegen hoge bloeddruk, slapeloosheid, dislocaties en nervositeit.

Ingrediënten en voedingsstoffen van kweepeer

Geconsumeerd als een pome fruit, wordt de kweepeer als extreem gezond beschouwd. Omdat het veel gezonde voedingsstoffen bevat, zoals sporenelementen en mineralen. Kweeperen leveren veel kalium, zink, ijzer, natrium, koper, fluor en mangaan. Daarnaast bevatten kweeperen veel vitamines, zoals vitamine A en B, vitamine C en foliumzuur.

Trouwens, de kweepeer is een zeer caloriearme vrucht. 100 gram pulp bevat 38 kilocalorieën. De vrucht is ook base-vormend, daarom is het geschikt voor een alkalisch dieet. De vrucht bevat vezels, tannines en slijm, waardoor de kweepeer ook een zeer gezonde vrucht is.

Lees ook:   Energiefactuur verlagen met hoogrendementsglas: ook interessant voor jou?