De sifon verbindt de afvoer van de gootsteen met de afvoerbuis in de muur. Voor doe-het-zelvers is het echter niet altijd herkenbaar hoe de sifon is aangesloten op de afvoerpijp. Om voldoende dichtheid en stabiele verbinding te garanderen, moet u verschillende tips overwegen. Bij ons leert u alles over de wandverbinding van een sifon.
De wandaansluiting
Normaal gesproken is er een pijp naar de wandaansluiting, die altijd vanaf de sifon leidt. U moet deze buis in de bestaande wandaansluitleiding plaatsen en deze twee aansluiten. Om de sifon aan te sluiten is het belangrijk dat beide buizen compatibel zijn met elkaar. Of de twee pijpen zijn even groot of je hebt een overgangsstuk nodig. Bij het aansluiten van de muur moet u er altijd voor zorgen dat de buis van de sifon diep genoeg in de wandpijp zit. Dit zorgt ervoor dat de verbinding permanent meegaat en dat de buis niet uit de sifon glijdt.
Natuurlijk heb je ook een afdichting nodig om de wandverbinding met de sifon te maken. Er zijn verschillende afdichtingen, die er allemaal voor zorgen dat de sifon niet lekt. De volgende drie afdichtingen zijn allemaal mogelijk:
- Rubberen huls
- speciaal vervaardigde pakking
- interne afdichting
De meeste leidingen voor wandaansluiting hebben een interne afdichting. Maar rubberen sleeves zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in verschillende producten. Beide varianten hebben als voordeel dat je de buis gewoon voorzichtig kunt inbrengen. Dit gaat nog makkelijker met het juiste glijmiddel. Dit ziet er anders uit als je zelf een waterdichting wilt maken.
De productie van de waterdichting
Als geen van deze twee afdichtingen verkrijgbaar is bij de fabrikant, kunt u ook zelf een pakking maken. Hiervoor zijn verschillende kitten beschikbaar. Neo-fermit of hennep is bijvoorbeeld geschikt voor een eigen productie van de afdichting. Vanaf nu blijven de wateraansluiting en sifon permanent afgesloten, zodat u zich niet hoeft af te vragen wie de kosten zal dragen in het geval van een lekkende sifon.