Drukboostersysteem voor drinkwater – wat is het?

Drukverhogingssysteem-drinkwater

In huishoudelijke waterinstallaties installeren gespecialiseerde bedrijven steeds vaker zogenaamde drukverhogingssystemen. Het doel van deze systemen is om de toevoerdruk aan te passen en een hoog comfortniveau te bereiken. Hieronder leert u wat het drukverhogingssysteem echt kan doen en wat belangrijk is.

De respectievelijke toevoerdruk

Voor de meeste waterbedrijven is de druk van het water meestal te hoog. Op die manier willen de bedrijven ervoor zorgen dat ook op hogere verdiepingen een aantrekkelijk aanbod gegarandeerd is. In eengezinswoningen kan het zelfs nodig zijn om een drukregelaar te gebruiken zodat het water niet uit de leidingen schiet. Deze verlagen de waterdruk tot 2-3 bar. Dit geldt echter niet voor elke regio, bedrijf en locatie. Bovendien is het noodzakelijk om een drukboostersysteem te installeren in twee gevallen in het bijzonder:





Als de waterdruk niet voldoende is om deze vloeren te voeden, zal het drukboostersysteem voor het drinkwater u efficiënt helpen.

Dit is het boostersysteem

Het drukboostersysteem wordt direct achter de wateraansluiting geïnstalleerd. Dit dient om de leveringsdruk binnen een gebouw of een leidingnetwerk te verhogen. Om de aanvoer van alle lijnen op lange termijn te garanderen, moet u een constante druk bereiken. De automatische pompsystemen met twee of meer motoren doen dit werk voor u. Tegenwoordig verloopt de besturing bijna altijd via de computer. In principe werken de geïnstalleerde pompen afwisselend. Als de vraag echter hoger is, kunnen deze automatisch worden gesynchroniseerd.

Testen, goedkeuring en onderhoud

De wettelijke voorschriften rond het drukonthardersysteem voor drinkwater zijn relatief hoog. Al tijdens de aansluiting en installatie is een onderzoek en goedkeuring door de betreffende bevoegde autoriteit of het waterleidingbedrijf vereist. Anders is de installatie in uw huis uit den boze. Bovendien moet u het drukboostersysteem voor drinkwater om de zes maanden tot jaarlijks door experts laten inspecteren. De exacte cyclus hangt af van het type plant.

Lees ook:   Hoe lijmresten op chape verwijderen?