Frambozen conserveren – hoe u uw oogst goed kunt bewaren

Framboos inkoken
Frambozenjam is heerlijk.

De houdbaarheid van frambozen is helaas zeer beperkt. Om deze reden moeten vers geoogste frambozen zo snel mogelijk worden geconsumeerd. Naast invriezen is koken ook een manier om je frambozen te conserveren. In de volgende gids leggen we uit hoe je het moet doen.

Frambozen conserveren gemakkelijk gemaakt

Voordat u kunt beginnen met conserveren, moet u eerst frambozen selecteren die nog niet overrijp zijn. Sorteer gehavend en beschimmeld fruit. Was de geselecteerde frambozen echter niet, maar ga onmiddellijk verder met de volgende stap van verwerking:

  1. Bestrooi de frambozen met suiker
  2. Laat ze dan een paar uur trekken
  3. Steriliseer mason jars of potten met schroefdoppen
  4. Vul vervolgens de glazen tot tweederde met het fruit-suikermengsel
  5. Giet er vervolgens suikerwater overheen
  6. Als alternatief kunt u wijn gebruiken
  7. Sluit de potten goed af en laat ze een half uur koken in de oven op 75 graden Celsius
  8. In plaats daarvan kunt u de frambozen ook in de kookmachine bewaren volgens de instructies

Kook frambozenjam

Om frambozenjam te bereiden, heb je

  • 1 kilogram frambozen
  • 500 gram geleersuiker
  • Gesteriliseerde schroefpotten

Doe het fruit met de suiker in een pan en breng alles een paar minuten aan de kook. Doe de geleertest en vul de jam in de schroefpotten terwijl ze nog heet zijn. Sluit de potten onmiddellijk en draai ze ondersteboven. Laat de jam in deze stand afkoelen.

Als je geen zaden in de frambozenjam wilt hebben, laat dan de gekookte massa gewoon door een fijne zeef gaan voordat je het in de glazen vult.

></p> <span klasse=