Frambozen sap maken om frambozensap te maken

Frambozen sap
Van frambozen kun je heerlijk sap krijgen.

Iedereen die ooit frambozensap in de handel heeft gekocht, weet hoe duur deze delicatesse is. Als je frambozen in je eigen tuin hebt, dan kun je waarschijnlijk elk jaar uitkijken naar een rijke oogst. Probeer frambozen te persen en zelf zo’n waardevol sap te maken. In dit artikel vertellen we je hoe je dit doet!

Frambozen sap maken met een sapcentrifuge

De eenvoudigste methode voor het persen van frambozen is zeker om een sapcentrifuge te gebruiken. In een dergelijk apparaat bevindt zich een centrifuge, die wordt gebruikt om het sap op te lossen en te scheiden van de delen van de plant. Het sappensap stroomt gewoon uit de uitlaat. Zaden en schelpen komen in een aparte bak terecht en zitten niet meer in het sap. Je kunt dan meteen vers genieten van het frambozensap of het koken tot een siroop zodat het lang houdbaar is.

Frambozen persen door koken

Als je thuis geen sapcentrifuge hebt en er geen wilt kopen, kan framboos ook gemakkelijk sap in een pan. Volg vervolgens de stappen in deze handleiding:

  1. Oogst de frambozen vers, bij voorkeur op een zonnige dag, om het beste aroma te krijgen
  2. Verwijder insecten en vuil van de vruchten
  3. Spoel de vruchten kort af met een beetje water
  4. Doe de gewenste hoeveelheid frambozen in een pan en pureer ze met een blender
  5. Vul nu de pot met water – 250 milliliter water wordt toegevoegd per kilogram bessen
  6. Kook de bessen gedurende 15 minuten
  7. Zeef de pap vervolgens door een doek of een fijne zeef
  8. Voeg aan de gezeefde massa per kilogram bessen 500 gram suiker toe
  9. Kook het sap opnieuw met de suiker
  10. Om de kleur te behouden en de houdbaarheid te verbeteren, voeg je wat citroenzuur toe
  11. Roer goed en giet het sap in eerder gesteriliseerde flessen met schroefdop

></p> <span klasse=