Gipsen gevelstenen bevestigen – zo werkt het

Gips-Blender-Attach

De gevelsteen is een visuele verbetering van de binnen- of buitenmuren. Vanwege zijn specifieke eigenschappen en vochtgevoeligheid is het materiaal gips geschikt voor binnenkantstenen. In het volgende leert u hoe u professioneel een gipssteen kunt installeren.

Materialen en gereedschappen

Om een gipsen gevelsteen te bevestigen, heb je verschillende materialen nodig. Naast de gipssteen zijn de volgende gereedschappen verplicht:



  • Lijm
  • Grout
  • Ondervacht
  • Troffel en spatel
  • Meetlint, waterpas en pennen



Bevestig gipsen gevelstenen

Het is mogelijk om een gipsen gevelsteen onafhankelijk te verwijderen. Met de volgende stappen slaagt u erin om de bestaande wandoppervlakken visueel te verbeteren.

Voorbereiding

Reinig tijdens de voorbereiding de ondergrond van de muur. Zorg ervoor dat de muur droog en stofvrij is. Voor bepaalde substraten moet u een zelfklevende primer aanbrengen. Kortom, een primer wordt altijd aanbevolen om het draagvermogen van de muur en de interactie met het pleisterwerk te optimaliseren.

Patronen maken

Vervolgens maak je je eigen legpatroon. Gebruik een grafiekpapier en markeer het gebied van de muur. Als je zeker weet dat het patroon aan je verwachtingen voldoet, kun je doorgaan.

Lijm aanbrengen

Breng in de volgende stap de lijm aan op de muur. Meng de lijm volgens de instructies van de fabrikant. Breng de lijm aan op de achterkant van de steen. Let vanwege de specifieke eigenschappen van gips na het zetten op een geschikte lijm. Gips haalt continu water uit zijn omgeving, dus niet elke lijm is geschikt.

Grout

Laat na het aanbrengen van de gevelsteen de lijm uitharden. Voeg indien nodig de afzonderlijke elementen toe om een holistische uitstraling te creëren.

Lees ook:   warmtepomp installateur in Herne

Alternatieven

Als u een gevelsteen voor buiten wilt of de voorkeur geeft aan andere materialen, zijn er alternatieven beschikbaar. Een kunststof gevelsteen is de goedkoopste optie. Daarentegen is de natuursteensteen aanzienlijk duurder met prijzen rond de 50 euro per vierkante meter.