Hoe aardbeien op de juiste manier te bewaren

Aardbeienconservering
Aardbeien kunnen ook worden ingemaakt.

De oogsttijd van aardbeien duurt vaak van de vroege zomer tot de herfst. Wil je echter ook in de andere maanden van het jaar van aardbeien genieten, dan is de oogst het best bewaard gebleven. Je kunt je aardbeien bewaren met alcohol of suiker.

Bewaar aardbeien met suiker

Suiker is een geweldig conserveermiddel en heeft zich al lang bewezen. Om inblikken met suiker te laten werken, moet je goed op hygiëne letten. Was het fruit grondig, maak het schoon en snijd de groene bladeren af. De glazen en gereedschappen moeten vooraf worden gereinigd met kokend water. Ga dan stap voor stap te werk:

  1. Kwart 500 gram aardbeien en doe ze in een pan
  2. Strooi er 400 gram suiker over
  3. Zet de geroerde ingrediënten op het fornuis
  4. Kook ze een minuut op middelhoog vuur
  5. Vul het mengsel in gesteriliseerde mason jars met schroefdoppen
  6. Sluit de glazen en draai ze twee minuten ondersteboven

Week aardbeien in alcohol

Alcohol als conserveermiddel is, net als suiker, het perfecte conserveermiddel. Bewaar hun aardbeien in alcohol als volgt:

  1. Pureer 1 kilogram aardbeien
  2. Voeg 200 gram suiker, 300 milliliter citroensap en 350 milliliter water toe
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat alles vijf minuten lichtjes pruttelen
  4. Haal de pot van het vuur en voeg 850 milliliter 40 procent alcohol toe
  5. Zeef het afkooksel door een fijne zeef en giet de hete vloeistof in gesteriliseerde flessen

Bewaar aardbeien in de magnetron

Voor het inblikken in de magnetron heb je 500 gram aardbeien, 400 gram suiker en een vanillestokje nodig. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het mengsel gedurende 14 minuten in de magnetron op 750 watt verwarmen. Onderbreek de procedure om de drie minuten om het mengsel te roeren. Daarna kun je de aardbeienjam in gesteriliseerde schroefpotten gieten.

></p> <span klasse=