Hoe goji-bessen te verwerken?

Verwerking van Goji-bessen
Goji-bessen zijn een populair ingrediënt in kommen.

Vers geoogste gojibessen hebben geen erg lange houdbaarheid. Het komt al snel voor dat je meer fruit oogst dan je direct consumeert. We zullen u kennis laten maken met verschillende manieren van verwerking waarmee u de goji-bessen kunt bewaren.

Welke methoden om gojibessen te bewaren zijn er?

Er zijn 4 manieren waarop je langer van je gojibessen kunt genieten dan van vers fruit. Dit zijn:



  • Bevriezen
  • Droog
  • Productie van sap
  • Jam koken



Het invriezen en drogen van de gojibessen krijgt de vorm

Zowel het invriezen als het drogen behoudt het originele fruit, waardoor het geschikt is voor verschillende doeleinden in de keuken. Bevroren gojibessen kunnen heerlijk verwerkt worden in een saus, gebakje of smoothies. Gedroogd fruit gaat heel goed samen in een uitgebalanceerde muesli en gebakken goederen, zoals brood of gebak.

Het invriezen van gojibessen werkt het beste als je ze eerst ongeveer 2 uur individueel op een dienblad invriest. Vruchten die op elkaar liggen, vormen een grote klont wanneer ze direct aan elkaar worden ingevroren. Na het invriezen kunnen de bessen zonder problemen worden gestapeld.

Bij mooi weer kunnen gojibessen gemakkelijk in de zon worden gedroogd. Om dit te doen, plaats je de vruchten op een keukenpapier en draai je ze na een paar uur. Als alternatief is drogen in een oven of een dehydrator mogelijk.

Sap en jam van gojibessen zijn duurzame eindproducten

In de koelkast is een sap langer houdbaar dan vers geoogste bessen, maar voor een goede conservering kun je koken niet vermijden. Voedingsstoffen en vitamines gaan echter verloren in het proces. Met hun zure smaak hebben gojibessen genoeg suiker nodig om jam te proeven. Evenzo moet je tegelijkertijd andere, zoete vruchten gebruiken.

Lees ook:   Elektriciteit in de badkamer: wat kan en wat niet?

Wanneer verwerk je gojibessen?

Hoe versere gojibessen worden verwerkt, hoe beter het resultaat. Daarom moet u de verwerking binnen een paar dagen uitvoeren. Als je niet weet of je het op tijd haalt, stel dan de oogst uit. Gojibessen kunnen wat langer aan de struik blijven plakken.