Houd deze tips in gedachten bij het planten van de steenpeer

Rotsperenplanten
Steenpeer kan het beste in de herfst worden geplant.

Wil je weten wanneer je de steenpeer het beste kunt planten en waar je rekening mee moet houden? Hier leer je tips om een snelle groei en gezonde groei van de mooie plant te bevorderen. Ga als volgt te werk en je steenpeer zal zich snel op zijn gemak voelen op de geselecteerde locatie.

Wanneer de steenpeer te planten

Niet alleen de juiste locatie speelt een belangrijke rol bij het planten. Het juiste moment is ook cruciaal voor een snelle groei van de plant. Kortom, je hebt in dit geval twee opties. Je kunt de steenpeer in de herfst planten. Dan zal de boom rustig de winter gebruiken om met zijn wortels voet aan de grond te krijgen. Of je kunt de steenpeer in het voorjaar in de grond planten. In dit geval zorgt de groeispurt van dit seizoen voor een snelle beworteling.





Door de juiste locatie te kiezen, zorg je ervoor dat de steenpeer goed wordt voorzien van alles wat hij nodig heeft. Omdat het een relatief weinig veeleisende plant is, hoeft u niet op veel dingen te letten. Zorg er echter voor dat de plant voldoende zonlicht op je plaats krijgt. Een steenpeer geplant in de schaduw groeit niet alleen veel langzamer. Het mag geen bloemen ontwikkelen en je dan geen vrucht aanbieden.

Hoe de boom te planten

De steenpeer geeft de voorkeur aan losse grond met zand of klei. Als dit ter plaatse niet het geval is, kunt u geschikt materiaal toevoegen. Bovendien moet u de grond losmaken voordat u gaat planten. Je kunt het wortelen ondersteunen door wat meststof toe te voegen of het boven de grond rond de stam te leggen. Gebruik indien mogelijk geen kunstmest, maar organische meststof. Bovendien moet u slechts matig bemesten.

Lees ook:   Akoestische isolatie

Gebruik deze meststof

  • Compost
  • Koeienmest of paardenmest
  • Hoornkrullen

Na het planten moet je de rotspeer goed water geven. Laat de plant in de nabije toekomst iets meer vocht krijgen dan normaal. Tegelijkertijd moet u de vorming van wateroverlast voorkomen. Als de grond de neiging heeft om dit te doen, kan het de moeite waard zijn om een drainagelaag aan te leggen.