Kraspleister aan de buitenkant – daarom is het logisch

Kraspleister buitenkant

Als u denkt aan de juiste pleister in de buitenruimte, zult u onvermijdelijk de kraspleister tegenkomen. Met een professionele afwerking maakt u gebruik van de voordelen van kraspleister. Bij het aanbrengen krijgt u een hoogwaardig, visueel aantrekkelijk, resistent en duurzaam oppervlak voor uw gevel. Hieronder vindt u meer informatie over de voordelen van kraspleister.

Alles over verwerking

Met professionele verwerking legt u de basis voor succes. Breng de toplaag aan tussen de 10 en 15 millimeter dik. Wacht tot de pleister voldoende droogt en neem dan de krassende structuur met cirkelvormige bewegingen op.





Welke eigenschappen maken kraspleister het ideale materiaal?

Er zijn veel redenen om kraspleister buitenshuis te gebruiken. De kraspleister is ideaal voor de gevel. In de vergelijking tussen kraspleister en raampleister presteert de eerste bijzonder goed. De volgende voordelen spreken voor zich:

  • ontbrekende gesinterde laag
  • Weerbestendig en bestand
  • effectieve zelfreiniging
  • groter oppervlak

Ontbrekende sinterlaag

In veel soorten gips is de gesinterde laag de oorzaak van scheuren die na verloop van tijd ontstaan als gevolg van hoge stress. Met het getextureerde oppervlak is er geen gesinterde laag en dus minder stress. Dit verkleint het risico op schade en scheuren.

Weerbestendig en bestand

De kraspleister wordt beschouwd als een weerbestendig materiaal. Of het nu gaat om regen, sneeuw, wind of zon – de kraspleister is bestand tegen de eisen van het weer en overtuigt met een hoge kwaliteit op lange termijn.

Effectieve zelfreinigendheid

Bij gebruik buitenshuis is het uiterlijk van groot belang. Als u een succesvolle eerste indruk op uw gasten wilt maken met een aantrekkelijke gevel, is kraspleister de methode bij uitstek. De regelmatig afbladderende zandkorrels onthullen de intacte lagen, zodat uw reinigingsinspanning beperkt blijft.

Lees ook:   Horizontale scheuren boven omgekeerde balken

Groter oppervlak

Door de heuvels en dalen is het getextureerde oppervlak groter dan bij een gladde pleister. De werkkrachten worden verdeeld over een groter gebied, wat resulteert in een lagere belasting.