Kraspleister aanbrengen – de beste tips

Kraspleister applicatie

Kraspleister is een traditioneel materiaal voor het bepleisteren van gevels. Sinds de 14e eeuw vertrouwen bouwers op het type gips. De kraspleister sluit de gevel af en biedt nu betere isolatiewaarden. Hieronder leer je meer over het aanbrengen van kraspleister en hoe je dit moet doen.

Kraspleister in de buitenruimte

De bekende kraspleister wordt vooral buiten gebruikt. Het ruwe oppervlak heeft een regulerend effect op het weer. De goede isolatiewerking, de regeling van de temperatuur en de lange levensduur zijn verdere redenen voor het gebruik van kraspleister. Het schuren van het oppervlak zorgt voor een natuurlijke reiniging. Steeds weer lossen fijne zandkorrels op en zorgen voor zelfreiniging.





Van tevoren plannen

Een beetje planning is vereist om een hoogwaardige kraspleister te produceren. Na het aanbrengen van de gladde pleister is slechts een klein tijdvenster beschikbaar om de gewenste structuur te produceren. Als u grotere gebieden kraspleister wilt produceren, hebt u ondersteuning nodig.

Belangrijk materiaal en gereedschap

Als u uw kraspleister onafhankelijk wilt aanbrengen, hebt u slechts een paar gereedschappen nodig. Met de volgende objecten slaagt het project perfect:

  • Pleister
  • Zaagblad of spijkerplank

Breng de kraspleister stap voor stap aan

Met onze instructies bereikt u een kwalitatief hoogstaand resultaat. Ga bij het aanbrengen van kraspleister voorzichtig te werk om een gelijkmatige structuur te creëren. Dan komt het kraspleistertje goed tot zijn recht.

Zorg voor voorwaarden

In de eerste stap brengen ze de bovenste pleister op de muur aan. Zorg ervoor dat alle wandoppervlakken gelijkmatig uitdrogen. Verschillende zonnestraling of schaduwrijke plaatsen bemoeilijken dit project. Doe kunstmatige schaduw om dezelfde omstandigheden te creëren. Wacht na het schilderen van de kraspleister een paar uur.

Lees ook:   Meerwandige platen snijden en zagen – wat belangrijk is

Controleer op droogte

Na ongeveer drie uur is het mogelijk om de conditie van de toplaag te controleren. Neem een baan op de achtergrond. Gebruik een spijkerplank om de betreffende structuur in de kraspleister te krassen. Als gips nog steeds aan uw gereedschap kleeft, moet u nog langer wachten. De kraspleister is niet voldoende opgedroogd.

Controleer de staat

Test vervolgens de conditie van de pleister in een halfuurlijks ritme. Uiterlijk na zes uur heeft de pleister de optimale mate van droogheid bereikt.

Cirkelend krabben

Neem het benodigde gereedschap en schraap de structuur in het gips. Ga verder met cirkelvormige bewegingen en druk de pleister tot drie millimeter aan.