Kraspleister schilderen – de beste tips

Kraspleister schilderen

Veel doe-het-zelvers geloven dat het schilderen van kraspleister met een conventionele muurverf mogelijk is om gevels en Co. creatief te ontwerpen. Er is echter een risico dat de fysieke eigenschappen van het oppervlak zullen lijden. Voordat u kiest voor een kraspleister of het schilderen ervan, vereist dit enkele overwegingen.

Waarom is het schilderen van kraspleister een probleem?

De populariteit van kraspleister is geen toeval. Met professionele verwerking profiteert u van verschillende voordelen. Geen wonder dat steeds meer doe-het-zelvers kraspleister gebruiken om de gevel te upgraden. Er zijn nauwelijks scheuren bij het krabben van gips, omdat de structuur van het oppervlak erg onregelmatig is. Individuele zandkorrels lossen automatisch op. De kraspleister reinigt zichzelf na verloop van tijd. Sluit bij het schilderen van de kalkpleister het oppervlak af zodat de volgende eigenschappen zich niet meer kunnen ontwikkelen:



  • Functioneren als warmteopslag
  • Regeling van de luchtvochtigheid
  • Zelfzuivering



Kraspleister schilderen – zo ga je te werk

Als u, ondanks alle nadelen, hebt besloten om te schilderen na het aanbrengen van de kraspleister, begin dan met zorgvuldige reiniging. Gebruik een bezem om stof van de muur te verwijderen. Voor het aanbrengen van de primer moet het oppervlak van de muur volledig droog zijn. Anders zal de primer niet zijn volledige potentieel bereiken. Gebruik een verf die je kunt verdunnen met water. Dit zorgt ervoor dat de muurverf slaagt in alle poriën van het substraat en er een uniforme beleving ontstaat.

De alternatieven

Als u de kraspleister wilt schilderen voor visuele verbetering, kunt u nadenken over schoonmaken. Als het kraspleistertje in de loop der jaren vies wordt, kun je een nagelplank gebruiken om het oppervlak af te wrijven. Een dun laagje kraspleister gaat verloren en de schone lagen komen aan het licht. Het is ook mogelijk om nog een laag kraspleister op de muur aan te brengen.

Lees ook:   Betonvijver planten – de beste tips