Kraspleister voor de gevel – heeft dat zin?

Kraspleister gevel

Een blik door de Duitse woonwijken laat zien dat de kraspleister bij veel huiseigenaren een grote populariteit geniet. Het getextureerde pleisterwerk is te vinden op tal van huizen. De fysische eigenschappen verminderen het risico op scheuren in de pleister. Hieronder leert u meer over de kraspleister voor uw gevel.

Kraspleister en weersomstandigheden

De specifieke kraspleister biedt bijzondere fysieke eigenschappen. Als gevolg hiervan vertrouwen veel mensen op de kraspleister in de buitenruimte. De pleister is bestand tegen ernstige nadelige gevolgen van het weer. Zon, regen, sneeuw en wind zijn geen probleem voor de robuuste kraspleister.





Voordelen van de gestructureerde interface

De kraspleister verschilt van vergelijkbare soorten gips door zijn gestructureerde oppervlak. De ruwe pleister bestaat uit een heuvelachtig oppervlak. Dit biedt verschillende voordelen:

  • geen gesinterde laag
  • meer oppervlakte
  • Zelfzuivering

Geen sinterlaag

De gesinterde laag is de oorzaak van spanning tijdens gips. Het gestructureerde oppervlak vermijdt de vorming van een gesinterde laag. Hierdoor neemt het risico op scheuren af.

Groter oppervlak

Het grotere oppervlak zorgt voor een betere verdeling van de krachten. De belasting van het gips neemt af en het wordt duurzamer.

Zelfzuivering

Het ruwe oppervlak biedt een zelfreinigend effect bij het krabben van gips. De bovenste laag zand lost regelmatig vanzelf op. Het gips blijft schoon en creëert een visueel geslaagde indruk. Het verwijderen van het gips is beheersbaar. In een periode van tien jaar verdwijnt maximaal één millimeter, zodat u lang kunt profiteren van de zelfreinigende kracht van de kraspleister.

De optimale verwerking voor de gevel

Om de voordelen van kraspleister voor de gevel optimaal te benutten, is professionele verwerking essentieel. Bij het aanbrengen van de kraspleister zijn diktes tussen 10-15 millimeter de regel. Laat na het aanbrengen van de kraspleister deze drogen. Gebruik binnen drie tot zes uur een spijkerplank om in de speciale structuur te snijden.

Lees ook:   De lupine als vaste plant