Regentonnen afdichten – zo werkt het

Regenton afdichting

De regenton vangt neerslag op en biedt u een duurzame methode om uw eigen tuin water te geven. De bak kan zijn functie echter alleen vervullen als hij helemaal krap is. Na verloop van tijd kan het plastic poreus worden. Wij laten u zien hoe u de regenton kunt afdichten bij lekkages en of dit altijd mogelijk is.

Afdichting van de regenton

Het succes in het afdichten van de regenton staat en valt met het materiaal. In principe zijn de volgende drie materialen gebruikelijk:





Afdichten van kunststof regentonnen

In het geval van plastic regentonnen is het vooral belangrijk dat je ze overwintert. Veel varianten zijn niet geschikt voor vorst en een strenge winter. Als gevolg van het weer zal het materiaal broos worden en scheuren. Met verschillende tips kun je wat schade herstellen. Voor kleine scheuren of gaatjes zijn kunsthars, siliconen of bitumen geschikt voor hersluiten. Het is ook mogelijk om een hulpstructuur van binnenuit te gebruiken. Met een kleine plastic plaat kunt u de druk op de zwakke punten verlichten, zodat de waterdichting niet al het werk alleen hoeft te doen. Ze knock-out slaan met vijverfolie is een andere truc om oude plastic regentonnen te hersluiten.

Afdichten van houten regentonnen

De houten regentonnen overtuigen met de mogelijkheid om zichzelf af te sluiten. De constante invloed van vocht zorgt ervoor dat de afzonderlijke bossen weer dicht gaan. De notenbalken zwellen op en mogelijke voegen en scheuren verdwijnen. In de winter moet je het water niet volledig uit de houten ton laten. Laat ze minstens half gevuld zodat het hout gezwollen blijft. Bij het drogen kan het hout uitrekken en scheuren indien nodig.

Lees ook:   Binnenkijken: Andreas tovert statig pand om in 2 appartementen en lichtrijke duplex

Afdichten van metalen regentonnen

Als je een metalen regenton wilt repareren, heb je twee opties. Aan de ene kant kun je de lassen erna lassen. Voor grotere gaten, neem een metalen plaat en last deze over het beschadigde gebied. Als de bak niet meer lekt, moet je hem weggooien.