Wat voor soort vruchten vormen zich op de magnolia?

Magnolia fruit
De vrucht van de magnolia is oneetbaar.

Magnolia’s worden voornamelijk geassocieerd met hun prachtige bloemen. Vaak wordt vergeten dat er zich ook talloze vruchten aan de plant vormen. Hier krijgt u een overzicht van de vorm en kenmerken van de magnoliavrucht.

Deze vruchten vormen zich op de magnolia

Magnolia’s vormen zogenaamde follikels. Qua uiterlijk doen deze bloeiwijzen denken aan de kegels van een dennenboom. Veel kleine vruchten vormen zich op een kegel. De vruchten zijn omgeven door een bruine of rode pulp. Wanneer de magnoliavruchten rijp zijn, opent de vrucht zich. Dan houden slechts kleine draden de vruchten aan de plant.





Eigenschappen van het fruit:

  • Type: Balg
  • Kleur: rode of bruine kleur
  • oneetbaar en giftig, maar voedsel voor vogels

Vaak trekken de follikels vogels aan. Hoewel de vruchten giftig zijn voor mensen, kunnen vogels ze consumeren. Dus hoewel deze niet eetbaar zijn, dienen de magnolia’s je goed. Zij zorgen ervoor dat tjilpende vogels hun weg vinden naar uw tuin. De prachtige vorm van de magnoliavrucht is ook prachtig om naar te kijken.

Hiervoor kun je de magnoliavrucht gebruiken

De magnoliavrucht kan niet worden gegeten. Hiervoor kun je hier echter zaden uit halen. Met behulp van de zaden kan de magnolia worden vermeerderd. Als je de zaden hiervoor wilt gebruiken, moet je echter zaden van een magnolia met één variëteit gebruiken. Controleer dus of het hybriden of magnoliavariëteiten zijn.

Alleen in dit geval garanderen de gekweekte zaden u ook de eigenschappen van de moederplant. Dit is niet onbelangrijk als het gaat om een mooie bloei of de winterhardheid van de plant. Om op te groeien, moet je de zaden een tijdje blootstellen aan de kou. Pas dan worden ze kiembaar.

Lees ook:   warmtepomp installateur in Bree

U kunt dit doen door ze in de winter buiten het appartement op te slaan of door kunstmatige stratificatie. Bewaar in het laatste geval de magnoliazaden drie maanden in de vriezer van je koelkast.