Zelf foto’s maken van gips – de beste tips

Maak foto's van gips

Het mengen van gips kost niet al te veel moeite. Na slechts een paar minuten zet het materiaal snel uit en hardt het uit. Deze eigenschappen predestine gips voor de creatieve productie van uw eigen foto’s. De focus ligt op het maken van een gietvorm waarin je vervolgens de pleister vult. Het volgende artikel is gewijd aan het onderwerp “Zelf foto’s maken van gips” en legt de procedures uit.

Structuren creëren door middel van inprenting

Als u alleen een structuur wilt weergeven bij het maken van de afbeeldingen, werkt dit zonder problemen. Deze aanpak is erg populair bij het knutselen en spelen met de kinderen. Om de afdrukken van bladeren, stenen en co. in het gips te brengen en creatieve beelden te creëren, zijn er maar een paar stappen nodig. Roer eerst door de pleister. Spreid vervolgens wat klodders gips uit en duw het voorwerp naar binnen. Wacht tot de cast is ingesteld. Na het drogen kunt u de structuur markeren door uw pleister te schilderen.





Mallen gebruiken

Bovendien zijn gietmatrijzen ideaal voor de onafhankelijke productie van afbeeldingen. Allereerst is het voor u mogelijk om de gietvormen zelf te produceren. Afhankelijk van het materiaal kan een lossingsmiddel nodig zijn om de pleister op de juiste manier uit de mal te verwijderen. De volgende materialen zijn geschikt voor uw vormen:

Tijdelijke vormen van zand en klei

Voor de productie van mallen uit zand en klei hebt u een frame nodig. Haal een deksel uit de schoenendoos en vul deze met licht vochtig zand. Met een mes snijd je nu verschillende vormen in het zand. Giet vervolgens de gipsverbinding in de schoenendoos en wacht tot de pleister is uitgehard.

Lees ook:   Goede buren blijven tijdens en na de verbouwingen: hoe doe je dat?

Geprefabriceerde kunststof mallen

In speciaalzaken kunt u verschillende gietvormen van hard plastic krijgen. Deze zijn geschikt voor aantrekkelijke reliëfs. Omdat plastic niet erg flexibel en elastisch is, moet u een lossingsmiddel gebruiken, zodat u later het gips zonder schade uit de mal kunt verwijderen.