Zonnepaneel 400 Watt: test, prijzen, fabrikant (2022)

Zonnepanelen worden steeds groter, en naarmate ze groter worden, neemt ook hun vermogen toe. Enkele jaren geleden hadden zonnepanelen in de particuliere sector 250 tot 350 watt. Tegenwoordig zijn er steeds meer zonnepanelen met 400 watt of zelfs meer. Maar zijn ze echt een betere keuze op het dak van uw eigen huis? In onze test hebben we prijzen en fabrikanten vergeleken.

Dit is wat je kunt verwachten in het artikel:



Wat is een 400-watt zonnepaneel?

Een zonnepaneel van 400 watt heeft een nominaal vermogen van 400 wattpiek. Het is de hoogste vermogendat een zonnepaneel onder gestandaardiseerde testomstandigheden (STC) kan worden bereikt. Concreet betekent dit 1.000 W per vierkante meter bij een temperatuur van 25 °C en zonnestraling. Onder reële omstandigheden worden dergelijke waarden echter zelden bereikt.

De beste zonnepanelen met 400 watt

We hebben verschillende zonnepanelen met 400 watt vergeleken. Dit zijn de TOP 27 PV-modules volgens hun efficiëntie:



Als u geïnteresseerd bent in gedetailleerde tests van verschillende fabrikanten van PV-modules, bekijk dan onze grote test en vergelijking van zonnepanelen.

1. SunPower Maxeon

Met de Maxeon serie heeft SunPower de module ontwikkeld met de hoogste efficiëntie van 22,8%. Het speciale kenmerk van SunPower is een Prestatiegarantie van 40 jaar. De modules zijn verkrijgbaar in 400 watt tot 440 watt. SunPower gebruikt ook monokristallijne zonnecellen en PERC-technologie. Natuurlijk is er ook een volledig zwarte variant.

-> naar de gedetailleerde test van SunPower Maxeon

2. Canadian Solar

Canadian Solar heeft met de HiHero-module een solide product op de markt gebracht. De module is verkrijgbaar in verschillende varianten van 415 W tot 440 W. De efficiëntie is een goede 22,5%. Deze waarde wordt onder meer bereikt door heterojunctietechnologie (HJT).

De HIKU 6-serie van Canadian Solar maakt gebruik van PERC-technologie. De modules zijn van 400 W tot 420 W beschikbaar en hebben een efficiëntie van 21,6%. Er is ook een volledig zwarte variant verkrijgbaar.

3. LG

LG’s Neon H Bifacial serie bifacial zonnepanelen zijn krachtig, met hoge rendementen van 22,5%. Het wattage varieert van 430 W tot 440 W. De modules hebben een lange garantie van 25 jaar en bestaan uit monokristallijne zonnecellen. En ook al stapt LG uit de markt voor PV-modules… neemt afscheidblijven de panelen nog een tijdje beschikbaar. Natuurlijk houdt LG zich nog steeds aan de garantiebelofte.

Lees ook:   https://gruenes.haus/longi-solar-solarmodule-test-erfahrungen/

-> naar de gedetailleerde test van LG Solar

4. REC

De Alpha Pure serie van REC was de inter solar award winnaar . Heterojunctie zonnecellen met een rendement van 22,3% zijn geïnstalleerd. Het speciale kenmerk van de zonnepanelen is de Twin Ontwerpdie het visueel in twee helften verdeelt. Als de ene helft in de schaduw ligt, produceert de andere nog steeds de volledige hoeveelheid elektriciteit. De modules bereiken tot 430 watt. REC biedt ook een elegante Volledig zwarte variant an.

5. luxor

Luxor is een Duitse fabrikant en met de ECO-lijn heeft HJT een sterk bifaciale en HJT-zonnepanelen werden op de markt gebracht. De M120-module heeft 405 watt en de M144 heeft maximaal 480 watt. Beide bereiken een efficiëntie van 22,6%. Dit is het op één na hoogste rendement na de modules van SunPower. Luxor gebruikt ook monokristallijne zonnecellen en biedt 30 jaar garantie.

Lees ook:

-Zonnepaneel 500 Watt: test, prijzen, fabrikant

Hoeveel opbrengst levert een PV-module van 400 watt eigenlijk op?

400 watt is niet altijd 400 watt. Aangezien in de Realiteit bijna nooit gestandaardiseerde testomstandigheden (25°en 1.000 W/m² zonnestraling) heersen, de werkelijke opbrengst van de module im bereik rond de 400 watt. De oriëntatie, de hellingshoek ten opzichte van de zon, alsmede de zonnestraling en de temperatuur zijn hiervoor bepalend. Een module van 400W produceert dus tussen 300 kWh en 450 kWh Elektriciteit per jaar.

Welke technologie wordt gebruikt?

De fabrikanten gebruiken verschillende technologieën. De Heterojunctie technologie combineert kristallijne cellen met dunne-filmcellen. Op die manier kan een breder spectrum van van zonlicht wordt gebruikt. De PERC-technologie heeft een achterlaag die het ongebruikte deel van het zonlicht terugkaatst naar de zonnecel. Dus dit deel krijgt een tweede kans. Bifaciale zonnepanelen kan de indirecte zonnestraling op de achterkant gebruiken om elektriciteit op te wekken. Ten slotte gebruiken sommige fabrikanten zonnecellen uit dakspanen, maar die zijn in de minderheid.

Lees ook:   Hoe de zijkanten dak veranda waterdicht maken?

Alle fabrikanten hebben echter één ding gemeen. Ze gebruiken allemaal monokristallijne zonnecellen. Alleen zo kunnen zij de hoge rendementen van 21 tot 22% bereiken. De zonnecellen zijn gewoonlijk verkrijgbaar als halve cellen. Deze hebben een lager vermogensverlies dan conventionele cellen.

Wat kosten PV-modules met 400 watt vermogen?

De prijs van 400-watt zonnepanelen bedraagt gemiddeld ongeveer 0,43 cent per watt piek Macht. Dat is iets minder dan 160 € tot 200 € per module. Dit betekent dat 400 W PV-modules geprijsd zijn in de premium assortiment. Sommige fabrikanten bieden nog duurdere modules aan met kosten tot 0,60 cent per kWh.

Lees ook:

-> Prijzen zonnepanelen: Prijs-prestatie winnaar + prijsontwikkeling

Hoe groot is een zonnepaneel van 400 watt?

De meeste 400-watt zonnemodules hebben een grootte van iets minder dan 1755 mm x 1038 mm. Dit komt door de gebruikte M6 cellen. De afmetingen 1722 mm x 1134 mm spreken voor M10 cellen. De grootste 400 W zonnepanelen zijn 2096 mm x 1039 mm – dat wil zeggen iets meer dan twee vierkante meter.

Zijn 400W zonnepanelen geschikt voor eengezinswoningen?

400W modules zijn geschikt voor eengezinswoningen, maar daar zijn ze nog steeds niet erg wijdverspreid. Ze zijn enerzijds ruimtebesparend en produceren dankzij hun hoge efficiëntie een hoge opbrengst, zelfs op een kleine oppervlakte; anderzijds zijn ze vanwege hun hoge prijs minder zuinig. Bovendien maakt de omvang van de zonnemodules ze onhandig om te installeren en nemen ze meer ruimte in beslag. Tijdrovend.

400 Watt PV-modules worden daarom voornamelijk gebruikt voor de Commerce en grootschalige zonneprojecten worden gebruikt. Vooral de modules met bifaciale technologie zijn de moeite waard voor Systemen op de grondomdat de kans op zonnestraling aan de achterkant daar groter is.

Lees ook:   Deurlijst bevestigen

Hoeveel 400 W zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen u echt nodig hebt op het dak van uw huis hangt af van de Maat van het fotovoltaïsche systeem en zijn Locatie ab. Voor eengezins- en meergezinswoningen zijn gewoonlijk PV-systemen nodig van 5 kWp tot 10 kWp. De locatie speelt een belangrijke rol, aangezien de zonnestraling in Duitsland varieert is anders. Een PV-systeem in het zuiden van Duitsland wekt meer elektriciteit op dan hetzelfde systeem in het noorden van Duitsland.

In Duitsland hebben we het hele jaar door ongeveer zes uur zon per dag. Dat is 2.000 uur zon per jaar. In de volgende tabel vergelijken we een 5 KWpeen 8 kWp en een 10 kWp Photovoltaics met elkaar. Telkens voor de locaties Hamburg en München.

Paneelgrootte: 1,8 m²

Vermogen paneel: 400 W

Gemiddelde zonnestraling: Hamburg: 9.000 kWh (90%)

München: 1.200 kWh (120%)

De locatie speelt dus een doorslaggevende rol. Een huis in Noord-Duitsland vereist dus 4 tot 8 panelen meerom dezelfde elektriciteitsopbrengst te behalen als een huis in het zuiden van Duitsland.

Zonnepanelen 400 Wp kopen – de bekende winkels

U kunt meestal zonnepanelen kopen via de websites van de respectieve Fabrikant aankoop of via een Gespecialiseerd bedrijf. Er zijn echter ook verschillende online winkels. Deze omvatten:

Conclusie

400 Watt modules zijn Modules met hoog vermogen met een rendement van meer dan 22%. Daaraan en aan hun omvang danken zij hun prestaties. In de particuliere sector worden ze echter nog niet op grote schaal gebruikt. De moderne technologieënzoals HJT, PERC en Bifacial zijn gewoon nog te duur om te produceren. Overweeg daarom liever terugvallen op kleinere modules.

Raadpleeg een gespecialiseerd bedrijf voor uw individuele situatie raad. We helpen graag met contact. Vul gewoon het onderstaande formulier in en ontvang zonder verplichting en gratis Offertes van gekwalificeerde gespecialiseerde bedrijven uit uw regio.