Zo ontwikkelt de groei van de wilg zich

Wilgengroei
Willow heeft veel zonlicht nodig.

Wilgen groeien snel op, vooral in de eerste jaren. Afhankelijk van de verscheidenheid aan wilgen kan de boom op verschillende hoogtes in de lucht groeien. Hier leer je hoe je de juiste maat kiest en de natuurlijke groei van de plant gericht bevordert.

Hoe de juiste weide te kiezen

Er zijn zowel bijzonder hoogblijvende soorten wilgen als kleine soorten. Wil je bijvoorbeeld een plant op het balkon of de tarrace zetten, dan is de harlekijnwilg een geschikte keuze. Dit wordt maximaal drie meter hoog en 1,5 meter breed. Als je de wilg in de pot houdt, wordt deze meestal nog kleiner.





Een heel ander geval is de treurwilg. Ze staat bekend om haar grootte en mooie figuur. De takken leunen naar de grond, alsof de boom in een licht gebogen houding treurt. Veel mooie parken hebben zulke weilanden. Ze worden meestal direct aan een meer of rivieroever geplant. Er zijn ook andere soorten wilgen die bijzonder hoog groeien. Selecteer eenvoudig het juiste ras voor uw beplanting.

Goede verzorging van het weiland

Om de wilg mooi te laten groeien, moet je er goed voor zorgen. Vooral de watervoorziening speelt een rol. Zet de boom naast een vijver of geef hem regelmatig water. Bovendien moeten wilgen op een zonnige plaats worden geplant. Een goede lichtvoorziening is belangrijk voor de natuurlijke stofwisseling van het weiland. Als de boom in de schaduw staat, zal hij niet van nature groeien.

Dit is wat de bodem moet garanderen:

  • voldoende vocht
  • goede toevoer van voedingsstoffen
  • licht zure of neutrale grond
Lees ook:   bouwvocht in huis op 1 plaats. In een hoek aan de gelijksvloer. (nwe woning 10jaar oud)

Regelmatig snoeien kan ook de groei bevorderen. Omdat de wilg sterk groeit, kun je de boom ook verder snoeien. De plant zal dan weer ontkiemen. Daarnaast kun je door deze snoei een mooie vorm van de wilg bevorderen.