Gips droogt niet – wat zijn de redenen?

gips-drogen-niet

Gips wordt in verschillende gebieden gebruikt. Omdat veel doe-het-zelvers meer tijd willen kopen voor verwerking, zijn ze op zoek naar maatregelen om het uitzetten van gips te vertragen. Het is echter vooral vervelend als de pleister helemaal niet droogt en gebruik onmogelijk wordt. In het volgende artikel leert u waarom dit het geval zou kunnen zijn.

Gips droogt niet uit

Als de pleister niet droogt, heb je een probleem. Als de pleister na het mengen helemaal niet uitzet of na een paar weken nog vochtig is, is vervanging niet te omzeilen. Latere reparaties zijn niet mogelijk. Naast de veroudering van gips kan ook onjuiste verwerking de oorzaak zijn. Controleer altijd de leeftijd en mengverhouding om dergelijke problemen te voorkomen.





De opslag van gips

De kern van het probleem is de opslag van het gips. Oud gips kan vocht uit de omgevingslucht opnemen. Het gips bindt nog voor het mengen. Kleine kristallen vormen zich in het materiaal en voorkomen dat het gips volledig uitdroogt. Het is daarom cruciaal dat u uw gipsvoorraden op geschikte plaatsen bewaart. De volgende kamers zijn niet geschikt:

  • Buitenruimte met overkapping
  • vochtige kelder
  • Tuinhut
  • Shell constructies

Hoe verder te gaan

Als u regelmatig gips wilt gebruiken en alles goed wilt doen bij het mengen, moet u dergelijke problemen van tevoren overwegen. Een uitwisseling van gips achteraf is zeer tijdrovend. Daarnaast moet je dan de gipsresten afvoeren. In het beste geval, test ouder gips voor verwerking. Neem slechts kleine hoeveelheden en controleer of het gips goed uitzet. Als u het gips niet goed en droog kunt bewaren, moet u altijd vers gips krijgen. De vakhandel biedt het materiaal in kleinere hoeveelheden aan.

Lees ook:   warmtepomp installateur in Schaarbeek