Om ervoor te zorgen dat een kurkentrekkerwilg een solide groei vertoont en krachtig bloeit, moet je bij het planten op de juiste omstandigheden letten. Met onze instructies slaagt u erin om de sierheester in uw tuin te planten.
Waar haal je een kurkentrekkerwilg vandaan?
U kunt een kurkentrekkerwilg zowel online als ter plaatse kopen in speciaalzaken, tuincentra en goed gesorteerde doe-het-zelfzaken. Als uw familie, vrienden of kennissen een exemplaar hebben, kunt u het vermeerderen door uitlopers of een afgesneden tak.
Waar plant je een kurkentrekkerwilg?
De kurkentrekkerwilg heeft deze eisen voor uw locatie:
- Zon of halfschaduw
- doorlatende grond
- vochtige grond
Een struik die in de schaduw staat, bloeit slechts schaars. Als je achteraf merkt dat de plek te weinig licht krijgt, kun je het alsnog transplanteren. De zigzagwilg stelt weinig eisen aan de grond zolang deze niet blijvend droog is.
Wanneer is het juiste moment om de kurkentrekkerwilg te planten?
Een gekochte kurkentrekkerwilg kan bijna het hele jaar door worden geplant. De grond mag niet te droog of bevroren zijn. De ideale planttijd is dan ook in het voor- of najaar.
Hoe plant je de kurkentrekkerwilg?
Voordat u begint met planten, moet u een wortelbarrière plaatsen. De kurkentrekkerwilg ontwikkelt wortelstokken onder de grond en verspreidt zich ongecontroleerd. De wortels kunnen ongewenste schade aanrichten, bijvoorbeeld om:
- huismuren,
- trottoirs of
- Feeders.
Je kunt jezelf planten na deze stappen:
- Leg de kluit in een emmer water.
- Graaf een plantgat groter dan de kluit.
- Plaats de kurkentrekkerwilg in het midden. De wortels moeten iets onder het oppervlak liggen.
- Sluit de ruimtes ertussen en druk zachtjes stevig op de aarde.
- Giet nogmaals goed.
Met wat compost om de struik creëer je een goede basis van voedingsstoffen voor de komende tijd. In bijzonder winderige gebieden wordt plantondersteuning aanbevolen voor stabilisatie.