Inblaasisolatie: kosten, kosteneffectiviteit, financiering

Inblaasisolatie is gemakkelijk uit te voeren en doeltreffend. De verschillende toepassingsgebieden en methoden maken de kosten van inblaasisolatie echter verwarrend. We verduidelijken!

Inblaasisolatie kost ongeveer 15 tot 65 euro per m². De kosten hangen af van verschillende factoren.



Inblaasisolatie wordt gesubsidieerd. Er zijn subsidies of gunstige leningen beschikbaar.

Snelle terugverdientijd



De kosten van inblaasisolatie betalen zichzelf terug na ongeveer 4 tot 5 jaar.

Inblaasisolatie: een overzicht van de kosten

De Kosten van inblaasisolatie liggen tussen 15 en 65 euro per m², afhankelijk van het deel van het gebouw. Voor een gemiddelde eengezinswoning moeten zij dus rekenen op kosten van van ongeveer 1.000 tot 6.500 euro voor inblaasisolatie.

De uitgaven voor inblaasisolatie variëren, omdat de gebruikte methodede Gebruikt isolatiemateriaalf, de Werklast en de naar te isoleren oppervlakken zijn bepalend voor de kosten.

Toch staat één ding vast: als je de verschillende kosten voor het isoleren van een huis vergelijkt, is inblaasisolatie een van de ongecompliceerde en goedkope isolatiemethoden.

Op zoek naar een gespecialiseerd isolatiebedrijf?

Vind nu de juiste aanbieders!

Kosten van inblaasisolatie voor een gevel

De Inblaasisolatie voor een gevel kost 15 tot 30 euro per vierkante meter. Voor een eengezinswoning met een Geveloppervlak van 130m² moet u rekenen met totale kosten van 2.000 tot 4.000 euro verwacht.

Dergelijke spouwmuurisolatie (of kernisolatie) is mogelijk als het huis dubbelwandig gemetseld is. Dit type constructie komt vooral voor in Noord-Duitsland. In nieuwe gebouwen kan isolatie goed worden gerealiseerd met matten. In oude gebouwen is de inblaasisolatievariant een goedkope methode.

Kosten van inblaasisolatie in het dak

De Inblaasisolatie in het dak kost tussen de 40 en 65 euro per vierkante meter. Isolatie met Hardboard als isolatiemateriaal is 40 tot 50 euro per m². Als alternatief kan de Isolatiezak systeem kan worden toegepast voor 50 tot 65 euro per m². De Kosten de Inblaasisolatie in het dak van een eengezinswoning variëren van 4.000 tot 6.500 euro.

Lees ook:   Zo doe je dat: zonnepanelen schoonmaken

Bij dit type thermische isolatie worden de holten tussen de kepers gevuld met Inblaasisolatie gevuld. Daarom wordt het ook isolatie tussen de spanten genoemd. Op Isolatiezak methode een plastic slang is bevestigd en opgeblazen. Vervolgens wordt de inblaasisolatie erin gepompt. Voor nieuwe gebouwen, ook Hardboard kan worden gebruikt.

Kosten van inblaasisolatie voor een plat dak

De kosten voor een Inblaasisolatie voor een plat dak liggen tussen 20 en 60 euro per vierkante meter. Het vullen van een voorbeelddak van 80 vierkante meter met inblaasisolatie kost dus tussen de volgende bedragen 1.600 tot 4.800 euro kosten.

Bij een plat dak wordt een gat geboord of een klein deel van het dak geopend en wordt de isolatie ingeblazen. Het moet vooraf gecontroleerd worden, of een dampscherm is aangebracht. Zo ja, dan kan meestal de gehele spouw met warmte-isolatie worden gevuld. Zo nee, dan moet zeker een deel van de spouw worden voorzien voor ventilatie aan de achterzijde.

Kosten van inblaasisolatie op zolder (verdiepingsplafond)

De inblaasisolatie van de Zolder of het plafond van de bovenste verdieping kost tussen 15 en 60 euro per m². Het isoleren van een niet beloopbaar plafond kost tussen 15 en 25 euro per m². Voor inblaasisolatie de beloopbare bovenverdieping brengt kosten met zich mee tussen 40 en 60 euro per m².

Als het plafond beloopbaar is, moet worden nagegaan of er holtes in zitten. Als er geen gaatjes zijn, worden ze vervolgens verwijderd.

Beide methoden zijn bijzonder geschikt voor oude gebouwen om te voldoen aan de wettelijke voorschriften van het Bouwbesluit (GEG) betreffende de minimale isolatienorm.

Lees ook:   Hoe plat dak isoleren?
Kosten van inblaas zolderisolatie

Inblazen van isolatie op zolder. Foto: timmerbedrijf Brönnecke GmbH

Kosten van inblaasisolatie van een kelderplafond

Voor de inblaasisolatie van het kelderplafond bedragen de kosten 15 tot 80 euro per vierkante meter. Als er gaatjes zijn, zijn de kosten 15 tot 25 euro per m² is laag. Als er holtes moeten worden gecreëerd, dan is de 60 tot 80 Eurokosten per m².

De Isolatie van het kelderplafond kan worden vergeleken met de isolatiemethode van het toegankelijke verdiepingsplafond. In dit geval worden de spouwen van het kelderplafond geïsoleerd door Inblaasmethode gevuld. Als er geen holtes beschikbaar zijn, moeten die later worden gecreëerd. Dit is tijdrovend en tijdrovende en dienovereenkomstig duur.

Economie en afschrijving van inblaasisolatie

Het voordeel van inblaasisolatie is de goedkope uitgaven. Vanuit financieel oogpunt verdient een inblaasisolatiemethode zich dus veel eerder terug dan andere isolatiemethoden.

U heeft minder kosten voor verwarming met elektriciteit, olie, pellets of gas. Deze kostenbesparingen loont op lange termijn. Als je de investeringskosten voor inblaasisolatie vergelijkt met de besparing op energiekosten, dan amortise de uitgaven betalen zichzelf meestal terug na ongeveer 4 tot 5 jaar. Bovendien handelt u duurzaam en beschermt u het milieu.

Financiering voor inblaasisolatie

Huiseigenaren hoeven de kosten van inblaasisolatie niet altijd alleen te dragen. De staat reikt huiseigenaren de helpende hand door de wetgever overheidssubsidies is beschikbaar. Dit verlaagt de totale kosten en maakt isolatie volgens de inblaasmethode nog aantrekkelijker. U hebt de keuze tussen een eenmalige Subsidie of een Lening.

In het kader van de Federale promotie voor efficiënte gebouwen (BEG) verleent het Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (BAFA) een subsidie ten bedrage van van 20 procent van de uitgaven. Een belangrijke voorwaarde is dat de inblaasisolatie pas is aangebracht. De subsidie kan zelfs tot 25 procent van de kosten als een gecertificeerde energieadviseur een individuele Renovatie Stappenplan (iSFP) heeft gemaakt.

Lees ook:   Bouwen met betonblokken in zes vragen

Een andere optie is een lening met een gunstige rentevergoeding. De Kredietinstelling voor wederopbouw (KfW) voorziet de promotielening van een aflossingssubsidie ten bedrage van van 20 procent klaar. U kunt tot 12.000 euro als je gebruik maakt van deze promotie.

Opmerking voor beide Financieringsprogramma’sDe aanvraag voor de desbetreffende subsidie moet vóór het begin van de bouw worden ingediend. Vervolgens geen subsidie of Krediet mogelijk. Bind een gecertificeerd energieconsultant in uw project. Zo kunt u de best mogelijke subsidie voor uw inblaasisolatie aanvragen en veel geld besparen.

Kosten van inblaasisolatie – Conclusie

A Inblaasisolatie kosten, afhankelijk van het toepassingsgebied, tussen 15 en 65 euro per m². Voor een eengezinswoning resulteert dit in totale kosten van 1.000 tot 6.500 euro afhankelijk van welke component u wilt isoleren.

Getalenteerde hobbyisten kunnen in veel gevallen zelf inblaasisolatie aanbrengen. We raad het af en bevelen aan dat de isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional moeten worden uitgevoerd. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat het gewenste isolerende effect en de gewenste isolatiewaarden worden bereikt.

Wij ondersteunen u graag bij uw zoektocht naar een gespecialiseerd bedrijf. Vul het onderstaande formulier in en wij brengen u in contact met gecertificeerde gespecialiseerde bedrijven uit uw regio. U ontvangt van hen gratis en vrijblijvende offertes, die u op uw gemak kunt vergelijken. U kunt tot 30% besparen!